Skip to main content

Вистинска Гетсби-манија владее по премиерата на филмот на Баз Лурман.

А како и нема? Модата на 20тите се враќа во висок стил. Многу висок. Раскош и гламур. Бисери и дијаманти. И фустани….ах, прекрасните фустани на Прада. Женственост во пастелни бои. Свила, сатен, пердуви, чипка, нежно, но толку заводливо.

А накитот? Веќе не зборуваме за модни додатоци, во прашање се прекрасните дијаманти на Тифани, ниските бисери и филигрантската изработка на белегзиите, тијарите, брошовите.

Кери Малиган, Дејзи од нашето време, е навистина неодолива и во филмот, но и во фотосесијата за Вог.

carey-mulligan-cover-1_150445519368
carey-mulligan-cover-3_150447115941
carey-mulligan-cover-4_150448686994
carey-mulligan-cover-5_150449925923
carey-mulligan-cover-6_150449113629
carey-mulligan-cover-7_150450997192

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...