Автомобили: Ferrari FF 2012

Ferrari-FF-2012-1Ferrari FF ( FF -for four  FF-4WD )

Прво Ферари со погон на сите четири тркала, прв пат претставено на саемот во Женева 2011.

Ферари ФФ поседува мотор од 6.3 литри , кои произведуваат 660 КС (485KW) при 8000 rpnm.

Менувачот е 7 степен  полу-автоматски со двојна спојка

 Ferrari-FF-2012-1Ferrari-FF-2012-9
Ferrari-FF-2012-6 Ferrari-FF-2012-10Ferrari-FF-2012-3Ferrari-FF-2012-2Ferrari-FF-2012-1 

Ааа да! Цената! Цената во САД изнесува 300 000 $.

Ginka Ristova

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...

You may also like...