Фаца или тиква?

Американците си се забавуваа на Halloween (Ноќ на вештерките): облекуваа костими, ги украсуваа домовите со украси во форма на скелети, духови и вештерки, гледаа хорор филмови, се плашеа еден со друг а, децата одеа по куќите и собираа бонбони и чоколади. 

Главна активност за овој празник е декорацијата на тикви. Креативни и интересни издлабени тикви може да се видат насекаде. И таман кога мислите дека сте виделе сè и сешто, тогаш ќе се појави некој уметник и границата на креативност ќе ја качи на уште повисоко ниво.

Реј Вилафанте е експерт за скулптури од песок а, специјалност му се резбите во тиква. Анимираните експресии на лицата како да извираат од тиквите. Делуваат многу реалистично и просто е неверојатна помислата дека ова се само тикви!

БУХАХА!!!

 

hall1
hall2
hall3
hall4
hall5
hall6
hall7
hall8
hall9

 

 

Ginka Ristova

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...

You may also like...