Дизајн-филозофијата на Apple објаснета во прекрасно видео

”Што сакаме луѓето да почуствуваат?”

Тоа е првото прашање што си го поставуваат во Apple кога почнуваат со дизајн на производ.

А, одговорот е: 

”Восхит. Изненадување. Љубов. Поврзаност”

Можеби ги сакате производите и дизајнот на Apple, можеби не, но секако погледајте го ова прекрасно видео во кое компанијата на интересен начин ја објаснува нивната филозофијата, основата и една од најважните карактеристики на Apple – дизајнот.

 

 

Додека сме кај Apple, сигурно веќе разбравте дека компанијата пред 2 дена на WWDC (Worldwide Developers Conference) ги најави новите верзии на оперативните системи iOS 7 и OS X Maverics. Промените се однесуваат на неколку основни и напредни функции и на што друго ако не на новиот дизајн. Повеќе за  iOS 7 и OS X Maverics.

 

Ginka Ristova

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...

You may also like...