Да го преброиме ”пазарот”…на кинески начин!

Автобусот е едно од најпопуларните превозни средства на жителите на Кина.
Еден билет за градски превоз чини 1 јуан (8 денари).
И покрај гужвите и брзаницата, замислете само како изгледа кога навечер илјадници вработени ги пребројуваат купиштата од банкноти од 1 јуан.

b33

b1

b2

b3

b4

b5

b6

 

Ginka Ristova

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...

You may also like...