Човечиња во добро познати улоги

Ги знаете оние пластичните човечиња од Playmobil? Е, баш со нив, Ричард Унглик создава сцени или поточно повторно ги создава познатите сцени од класичното сликарство, омотите на албуми или филмските постери.

Секоја сцена е беспрекорно изработена, од облека до позадина. Се е исто освен ликовите. Тие се заменети со Playmobil човечињата. Да, дури и Џејмс Бонд, Индијана Џонс, Е.Т., Битлси…

Фотографиите се многу популарни. Објавени се во неколку книги и публикации. И се е така сериозно, освен фактот дека во секој од нас се крие разиграно дете. Така и треба!

pm2
pm3
pm4
pm5
pm6
pm7
pm8
pm9
pm10
pm11
pm12
pm1
pm13
pm14
pm15

 

 

Ginka Ristova

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...

You may also like...