Skip to main content

Што би била модата без фотографија и како фотографијата би се развивала без модата.

Визуелно привлечни, модните фотографии го бележат и времето, моментот и не ретко славата. 

Клајв Ероусмит е еден од оние светски познати фотографи чии фотографии ги краселе насловните страници на многу модни списанија како British & French Vogue, Harpers, The Sunday Times Colour Magazine,Vanity Fair… 

Работи и на едиторијали, портрети, слика природа како и фотографии на познати музичари и актери, политичари, активисти. Тој е и единствениот фотограф кој два пати имал можност да слика за календарот на Пирели.

Одбравме само дел од фотографиите на Клајв, оние модните.

 

ca1

  

ca2

 

F.T .Fashion

  

Sleeping Girl in Red - Nat Mags

 

ca7

 

ca4

 

ca6

 

F.T Fashion

  

ca10

 

ca9

 

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...