Category: ЖИВОТ

Планета Земја: Најљубезната домаќинка

Нашата планета.Зелена. Сина. Прекрасна. Најубавото место за живеење во целата галаксија. Погледнете ги фотографиите од оваа убавица. И секогаш сетете се дека треба да ја чуваме за да остане ваква и за нашите деца...

Жешките навивачки

Во пресрет на 20то светското првенство во фудбал кое ќе се одржи во Бразил од 12 јуни до 13 јули оваа година , да се потсетиме како изгледаа навивачките на претходното првенство во 2010та

Влакнести чорапи

 Кинеските производители создадоа чорапи кои треба да ги одвратат перверзните погледи кон младите девојки  Една англиска модна блогерка реши ова да го тестира. Еве ги резултатите

Бајката на една мајка

Креативна мајка и заспано бебенце… и ете! Бајките и приказните за мали деца се прекрасно илустрирани благодарение на една многу креативна и вредна мајка. Се вика Квини Лиао, има три деца и неверојатна фантазија....

Ситуација на улица

Навидум, обични животни ситуации на сосем обични локации. Но, сепак… Со внимателно мерење и визуелизирање, францускиот уметник Шарл Левал направи серија на инсталации низ улиците на Париз. Сценографијата ја сочинуваат скалите, столбовите, ќошињата, олуците,...

”Ново” сонце ги грее норвежаните

Жителите на норвешкиот град Рјукан во областа Телемарк, за прв пат во ова време од годината, ќе добијат директна сончева светлина и тоа благодарение на технологијата која за прв пат беше предложена пред 100...

Кога ќе се спојат бојата и телото – Фестивал!

На Вуртерзе (Wörthersee), алпско езеро на југот на Австрија во покраината Корушка по трет пат се одржа World Body Painting Festival. 30.000 посетители, уметници од 45 земји, натпревари, многу претстави, уметнички изложби, добротворни приредби,...

Најслатките модели на светот

Секој родител му се радува на своето новороденче. Секој сака да има фотографија од првите денови на своето дете. Но, неуморното чкрапање со камерата не секогаш носи добри резултати. За таа цел, многу родители...

Диети за слабеење – мода, потреба, нужно зло?

Одговорот веројатно зависи од тоа кој како ги разбира или толкува. Наспроти општо прифатеното и до крај погрешното соверемено сфаќање на диетета како начин на исхрана со единствена цел намалување на телесната тежина, поимот диета всушност значи...

Тато ме сака мене и јас го сакам тато

Не е потребно посебно славење,  не е потребен посебен ден, затоа што љубовта и почитувањето не познаваат датуми и време, туку само чуства. А, оние најискрените се родителските. Нераскинлива е врската помеѓу родител и...

Холистички пристап или…

Холистичкиот пристап во класичната медицина или како специјализациите ја “расипаа” медицината Според речникот, под поимот “ холистички “ се подразбира нешто што се однесува на целокупниот систем, а не на составните делови. Здравје, подобар...

Е, ова е Шангај!

Неверојатно патување низ Шангај, различен и ексцентричен, дом на 23 милиони луѓе.  Доживејте ја промената на ритмот, миговите во денот, душата на градот со ова  тime-lapse видео снимено од фотографот Роб Витворт и експертот...

Домот вели: Обои ме со сонце!

Како подобро да го осветлите домот ако не со сончевата жолта боја? Боењето на ѕидовите е вистинска уметност. Да се погоди вистинската нијанса, бојата да не изгледа ”уморно” и никако да не преовладува во...

Букет полн пролет

Внесете ја пролетта во вашите домови. Изобилството на цветови и бои како и адекватните вазни и садови за режано цвеќе ќе го направат вашиот дом поубав и помиризлив. Комбинирајте ги цветовите по боја и употребете...