Category: ВИНАРИИ

Винарија БОВИН Неготино

Винаријата Бовин е основана во 1998 год. од браќата Кирил и Ѓорѓи Богевски и е првата приватна винарија во Македонија. Започнувајќи со скромен капацитет од 120.000 литри, на исклучиво квалитетно вино, во 1999-та своето...