Category: ПОИНТ

Перцепција и Имагинација

Гледам некои слики. Се прашувам од каде доаѓаат, како ли само на авторот му дошла ваква идеја? Што ли му се врткало низ ум? Од каде почнал? Верувам дека и самите автори не би...

Да Живее Едно Мај!

Денес е Први Мај! Празник на трудот. Работнички права, загарантирана минимална плата, 40-часовна работна недела, обезбедени нормални услови за работа, редовна исплата на плата и придонеси, награда за успешно извршена работа , мотивација, напредување…...

Семе за ново доба

Дали луѓето се заинтересирани да читаат магазин кој се фокусира на позитивното? Дали се оптимисти? Како стоиме денес? Индустриското производство ги омаловажува луѓето со прекувремена работа, сиромаштија и духовен пад. Перспективата опаѓа а, популација...

Студентски: Lux et veritas!

Сите посакуваме да ги искусиме студентските денови . Секој од нас потајно се надева дека студенскиот живот ќе ни го промени животот. Период кога се екпериментира, дегустира, полемизира. Чуден стил на музика, неопислив стил...

”Аман од ова Фејсбуков” Провокација

Читам разни статуси од типот ”Овој Фејсбуков е опасен, има многу лаги и лажни пријатели, секој навлегува во сечија интима, не можам да ги поднесам глупостиве што ги читам, итн…” Па, се прашувам дали...

Најчитаните статии или листи на срамот ?!?

Здраво читателу! Добредојде во презентацијата на најчитаните статии во македонските портали.                     Разгледај, спореди, препознај се, засрами се, запрашај се. Изборот е твој. Впрочем, како...

Феномен(и)

Феномен свекрва и снаа. Една со љубов раѓа, друга со љубов се мажи. Субјектот е заеднички. Почнува со куртоазија, преминува во веселба за непосредната околина. Почнува соживот и тоа каков: глума, препукување, приговарање, заговарање…субјектот...