Category: ГРАДИНА

Кога ветрот ги мрси и коси крошните

Интересната природна појава и необичната форма на дрвјата, на падините на Слоуп Поинт, Нов Зеланд, се должи на силните Антарктички ветрови. На најјужната точка на островот дрвјата им пркосат на силните ветрови и не...

Есенска експлозија на бои

  Есента е втора пролет, кога секој лист е цвет! -Албер Ками Величествената природа е во своето најубаво руво. Излезете на свежиот есенски воздух и уживајте во раскошот на боите. Еве и мотив: 12...

Виножото од есенски лисја

И додека есента е во полн сјај, собравме неколку фотографии на есенски лисја кои благодарение на есенските бои и начинот на аранжирање формираат прекрасни виножита. Наполнете ги очите со бои а, за вистински да...

Парк-шумата од бамбуси во Сагано

Сагано Парк-Шумата од Бамбуси се наоѓа во Арашијама на периферијата на Кјото. Претставува едно од природните убавини во Јапонија. Интересен факт за овој парк е заштитениот звук. Имено, звукот што го прави ветерот додека...

Takinocho Shibazakura, Парк за романтични прошетки

Дали сте во потрага по најромантичното место на кое сакате да ја однесете саканата личност? Takinocho Shibazakura Park во Јапонија е една од најверојатните дестинации. Здивот ќе ви го одземат непрегледните ливади со флокс...

Букет полн пролет

Внесете ја пролетта во вашите домови. Изобилството на цветови и бои како и адекватните вазни и садови за режано цвеќе ќе го направат вашиот дом поубав и помиризлив. Комбинирајте ги цветовите по боја и употребете...

Квадрат Парк

Не ви е потребна акција ”Засади дрво” а, ниту немањето простор не го оправдува немањето зеленило. Ако се сака, сè се може!    

Цветници

Исус влегува во Ерусалим…Илјадници со палмини гранчиња и цвеќиња го поздравуваат скромниот лик кој на магаренце влегува низ портите на светиот град. Се навестува радост и среќа… Во спомен на ова свечено влегување на...

Неговото величество дрвото

Пред Вас се дваесет фотографии од различни дрва кои растат ширум светот. Се надеваме дека човекот, кој е и главен фактор овие бели дробови на планетата да исчезнат, сепак ќе се освести и овие...

Нејзиното пролетно височество Марула

Мислите дека знаете се за марулата? Проверете: Марулата ја има во разни облици, крцкава или мека. Расте ширејќи се сферично од стеблото и формира главица. Повеќето марули имаат листови во зелена боја а, некои...

Кинески градини. Дали е ова Рајот?

Доживејте ги прекрасните кинески градини. Со неверојатна прецизност и во дослух со природата преку спојот на боите кои одзмаат здив овие градини се вистинско место за одмор на сите сетила. Уживајте барем во фотографиите...