Category: ФОТОГРАФИЈА

Обоена историја

Фотографијата го ”заробува” моментот. А, моментот кога биле снимени овие фотографии сигурно бил обоен. За разлика од тогашните фотоапарати. Затоа пак, денес, со помош на современата технологија, во можност сме навистина да го доживееме...

Букви – Humphry Bogart

  Фотографска азбука (абецеда) е проект на Humphry Bogart, кој низ предмети од домаќинството со фотографии ги отсликува сите букви

Gabriel Aguirre – Разоткривање

Францускиот фотограф Габриел Агир е француски со проектот ”Unfolding of the self ” (Разоткривање, слоб.прев.) направи своевиден омаж на личноста. Секој од нас бара нешто или некого. Габриел го визуелизира секое движење и ја...

Модните фотографии на Isa Silva

Isa Silva е португалски фотограф, живее и работи на релација Лондон-Лисабон. Во неговото портфолио се запишани соработките со следниве магазини AESTHETICA , NSTYLE , PUSHIT , OBVIOUSE , MAXIM , FACTICE , KENTON, NONE ,...

Jason Lee – И неговите модели

Jason Lee е професионален фотограф. Главна дејност му се портрети и свадби. Тој исто така е и татко на две прекрасни девојчиња  Kristin и Kayla, според него најдобрите модели на светот. :-). Ова е серијата...

Како на филм – Фотографија Samuel Castan

Не, не се ова секвенци од некој филм. Ова се фотографиите на Samuel Castan. Кинематографскиот стил, кој овој автор го користи, е начинот на кој тој ги гледа луѓето преку своите фотографии.  Секој кадар...

Тато ме сака мене и јас го сакам тато

Не е потребно посебно славење,  не е потребен посебен ден, затоа што љубовта и почитувањето не познаваат датуми и време, туку само чуства. А, оние најискрените се родителските. Нераскинлива е врската помеѓу родител и...

Романтично патување со воз

Романтичните патувања со воз се се поретки. Носталгијата по едно такво време и емоциите што едно патување со воз може да ги предизвика се навистина силни. Секој од нас го памети своето прво патување,...

Clive Arrows – Мода и Фотографија

Што би била модата без фотографија и како фотографијата би се развивала без модата. Визуелно привлечни, модните фотографии го бележат и времето, моментот и не ретко славата.  Клајв Ероусмит е еден од оние светски...

Double Trouble by Cvetanka Sachkarovska-Cece

Тоа гледам, тоа сакам, тоа работам! – Цветанка Сачкаровска-Цеце

Цветанка Сачкаровска – Цеце, родена во Скопје 1978. Има завршено студии по Маркетинг но, нејзината вистинска страст е фотографијата. Како што вели ”обожувам фотографии, и да гледам и да работам”. А, тоа што сака...