Category: ФОТОГРАФИЈА

Планета Земја: Најљубезната домаќинка

Нашата планета.Зелена. Сина. Прекрасна. Најубавото место за живеење во целата галаксија. Погледнете ги фотографиите од оваа убавица. И секогаш сетете се дека треба да ја чуваме за да остане ваква и за нашите деца...

Девојките од G.O.T

Game of trones G.O.T  моментално е голем светски хит. Дел од успехот на серијата се должи и на преубавите актерки во серијата Lena Headey (Cersei Lannister) Sophie Turner (Sansa Stark) Roxanne McKee (Doreah) Esmé...

365те денови на Јане Наумоски

Jане Наумоски a.k.a @mufix наш пријател од мрежите .  -Опиши се Љубител на креативна слобода и изразување. Така, по професија UI дизајнер, по пасија фотограф. Блогер којшто во моментов работи на редизајн на својот...

Нашата твитер другарка Фиданска

 Елена Фиданска е битолско чупе. Ја знаеме како фотограф од социјалните мрежи. Но најдобро нејзе би ја опишале нејзините најблиски. Еве што рекоа. Шокаровски Петар Фиданска. Револуционер, активист, анархист левел терорист. Медиумски демнач и...

Кога ветрот ги мрси и коси крошните

Интересната природна појава и необичната форма на дрвјата, на падините на Слоуп Поинт, Нов Зеланд, се должи на силните Антарктички ветрови. На најјужната точка на островот дрвјата им пркосат на силните ветрови и не...

Во борба со бесмислените закони

Верувале или не, сеуште постојат бесмислени закони во некои држави во САД. Почудно е тоа што тие мора да се почитуваат или во спротивно прекршителот ќе биде соодветно казнет. Дали некој ги прекршил овие...

Michael David Adams: Со фотоапарат под вода!

Не е природно за човекот да живее под вода. Затоа пак уметноста успешно ”плива” во секаква средина, па дури и вода. Michael David Adams направи серија на фотографии снимени целосно под вода. На маестрален...

Бајката на една мајка

Креативна мајка и заспано бебенце… и ете! Бајките и приказните за мали деца се прекрасно илустрирани благодарение на една многу креативна и вредна мајка. Се вика Квини Лиао, има три деца и неверојатна фантазија....

Најдобрите готвачи за најдоброто кафе

Италија. Кафе. За да се направи 22. годишен календар за омиленото  кафе на италијанците – Lavazza кафето, Мартин Шулер направи интересна фото-сесија со најдобрите готвачи на светот. Иновативни, креативни, мајстори во својот занает, величествената...