Category: МОДА

Gatsby mania – Carey Mulligan, Дејзи од нашето време

Вистинска Гетсби-манија владее по премиерата на филмот на Баз Лурман. А како и нема? Модата на 20тите се враќа во висок стил. Многу висок. Раскош и гламур. Бисери и дијаманти. И фустани….ах, прекрасните фустани...

The Great Gatsby – 1920тите, новиот тренд во модата

Гламур. Сензационален банкет. Австралискиот режисер Баз Лурман и неговата жена Кетрин Мартин, која ги направи костимите за потребите на филмот го постигнаа токму тоа со премиерата на филмот ”Големиот Гетсби”. Филмот е базиран на...

Сите ја сакаат Tilda Swinton

Сите ја сакаат Tilda Swinton. Модна икона? Идеална жена? Го прашавме модниот дизајнер Ненад Секирарски. Основната карактеристика на секое појавување на Тилда е нејзината смелост да плени со наводната несовршеност зад која секогаш стои и...

Пролет 2013: Street Style

Уредно фаќавме белешки за сите трендови прикажани на модните ревии, но сепак она што се случува на улиците е тоа што не инспирира во одредувањето на трендот во модата. Дамите за оваа пролет одбраа...