Bauhaus-влијание во дизајн на храна

Германската школа основана во 1920, Bauhaus, е позната по својот пристап кон дизајнот и влијанието кое го има на современиот дизајн.

Инспирирани од Bauhaus, германските фотографи Nicky&Max создадоа серија на фотографии на храна. Серијата вклучува интересни, но минималистички по боја композиции на храна.

bauhausood3
bauhausfood4
bauhausfood2
bauhausfood7
bauhausfood6
bauhausfood5

 

Ginka Ristova

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...

You may also like...