Бајка на дланка

Русинката Светлана Колосова, музичар и уметник,  не користи платно за своите слики.

Користи нешто што е многу подостапно. Дланките на рацете.
Бајките на Ханс Кристијан Андерсен и традиционалните руски бајки се тема на овие извонредни сликарски ремек-дела. Симпатично е да го имаш Малиот Принц на дланка нели?

Уникатните илустрации се навистина прекрасни, но штета што траат само до следното миење на рацете! 

s1

s2

s3

s4

s5

s12

s24

s35

s42

s51

s57

s123

s333

 

Ginka Ristova

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...

You may also like...