Author: Ginka Ristova

Доктор или пријател?

Голем дел од ”обичниот свет” едноставно копнее да има доктор пријател. Не е важно дали е општ лекар, специјалист, од кал да е, доктор да е. Некои тоа го посакуваат сметајќи ги докторите за...

Да се биде успешен и богат

Да се биде богат…. загарантиран опстанок, моќ, гламур. Секој сака да биде богат поради овие причини. Успешен бизнисмен ужива да се вози наоколу во своето Ферари, да се меша со A-листата на познати личности и...

Итар Пејо и маркетингот

Во ерата на брзо пренесување на рекламните пораки и милион начини како тоа да биде успешно и да ја пренесе пораката за производот или услугата до крајниот потрошувач, не е на одмет сликовито и...

Анестезија…на ЕКВ

Добро знаш сваку реч, сваки знак како најлакше, најбрже, најслађе рећи одлазим. Растемо, пазимо, случајно газимо твоје најблаже усне кажу одлазим Анестезија… Смеје се зрцало мојим очима, сребрне бубе зричу одлазим. Замисли ти си...

Лековити билки: Маточина

МАТОЧИНА , пчелник, лимон трева (Melissa officinalis L.) Лекарско име: Folia Melissae Расте во градините , како полудива се наоѓа и во близина на населени места, а понекогаш и во шуми. Расте до височина од...

Hong Yi-Red – Уметност и храна

Hong Yi е Малезиска уметничка и архитект. Ова е нејзиниот проект изразен преку храна. Материјалот користен во проектот е нешто што го има со сечиј фрижидер. Таа успева, доста успешно, тој материјал да стаса...

Lego мега брод

Ова не е било како Лего брод, ова е огромен брод ,кој е изработуван неколку дена. Младите родители сигурно ќе го сфатат ова. А, ако сте трпеливи и имате неколку илјади коцкички дома, повелете...

Karen Caldicott. Спој на глина и шоу бизнис

Британската уметничка Karen Caldicott изработува скулптури од глина на познати личности од шоу бизнисот, политиката и секојдневниот живот. Многу од нејзините дела се направени по порачка за потребите на рекламните кампањи на многу компании....

Кинески градини. Дали е ова Рајот?

Доживејте ги прекрасните кинески градини. Со неверојатна прецизност и во дослух со природата преку спојот на боите кои одзмаат здив овие градини се вистинско место за одмор на сите сетила. Уживајте барем во фотографиите...

Оптички илузии

Пред вас се неколку слики, кои доколку ги загледате подолго ќе почнат привидно да се движат! Не грижете се, се е во ред со вашиот вид. Сепак е ова само илузија. Оптичка.За подобра видливост...

Детски маски

Детски маски Се ближи Први Април, денот на шегата . Ви претставуваме николку детски маски, кои може да ви послужат како инспирација.

3D Забава

  Имате слободно време на работа? (Нормално дека сте државен службеник) Facebook и YouTube ви е блокиран. Еве една идеја како да го убиете слободното време. Може и да ви се најде за по...

Тоа време од годината

Декември. Највеселиот месец во годината. Како што велат во песните ”кога сите се насмеани”,”кога сите празнуваат”, ”кога сите даруваат”. Кога сме кај дарувањето, подготвивте ли стратегија како да ги анимирате вашите клиенти, купувачи, корисници?...

Нека дојде мај

Ноември. Рецесија. Криза. Штрајкови. Незадоволство. Луѓе во очај. Богатите, побогати, сиромашните на просјачки стап. Ова е сликата на економската состојба во Европа деновиве. Но, не и овде. Во чудесната земја Македонија. Дали? Сликата(читај реалноста) е таа,...