Art Mira

Мира Митрова е роденa 1983 година во Неготино, Република Македонија. Таа дипломира (графика и графички дизајн) на Факултетот за ликовни уметности при Универзитетот Св Кирил и Методиј во Скопје, Република Македонија во 2006 година.

Таа живее и работи во Соединетите Американски Држави. Нејзините уметнички дела вклучуваат графика, графички дизајн, масло на платно и фотографија. Досега имала соло и групни изложби во Скопје, ЊуЈорк, Берлин и Париз и има добиено Македонска државна награда.

942110_580430195323212_1750168091_n

m9 m8 m7 m6 m5 m4 m3 m2 m1

Ginka Ristova

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...

You may also like...