Skip to main content

За учениците заврши школската година, но тоа не значи дека треба да завршат сите активности околу учењето и напредувањето во многу области.  Некои работи сакате да ги знаете, а некои, ете, мора да ги знаете!

Изучувањето на јазикот може да биде и забавно. Веруваме дека преку интересна презентација лекциите подолго време ќе останат ”во глава”. Аудио, видео, книги, картички, лекции во природа, храна…се е дозволено!

Jeff Wyasaski од Pleated-Jeans го направи информативното видео ”Grammar Lessons with Food” за Англиската граматика. Ќе научите, ако веќе не сте научиле досега, за разликите помеѓу ”Your” и ”You’re”, каде да употребите цртичка, значењето на зборот ”literally” и многу други нешта.

 

 

И како што е редот да повториме:

2 7 8

 

9

10

Ете, 10 лекции за 3 минути! Забавно и поучно нели? 

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...