Велигденски јајца – бои и техники на вапсање

Доаѓа Велигден, еден од најголемите христијански празници. За овој празник христијаните ширум светот имаат обичај на вапсање јајца во боја. Постојат многу различни начини и техники за украсување на јајцата. Се надеваме дека со овоие слики ќе ја разбудиме вашата фантазија. А, кога сме веќе кај будењето, не заборавајте, јајцата се вапсуваат на Велики Четврток пред изгрејсонце.

egg1 egg2 egg3 egg5 egg6 egg7 egg9 egg10 egg11 egg12 egg13 egg16 egg18 egg19 egg20

Ginka Ristova

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...

You may also like...