Една од најпознатите екс-југословенски песни , издадена во 1981 од веќе култната Белградска група Идоли. Песната всушност претставува пародија на соц-реализмот , кој по смртта на Тито година порано почна полека да замира. Со тек на време песната прерасна во голем хит, кој и ден денес радо го слушаме.

 

Ginka Ristova

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...

View all posts