уметност

Уметност по Фибоначи

Уметникот Jack Storms употребувајќи стакло и Фибоначиевата низа создава уметнички дела. Еве го резултатот    

Seb Jarnot – Илустрации

Seb Jarnot е роден 1970 год. покрај брегот на Лоара. Студирал визуелни комуникации и неколку години работел…

Уметност на асфалтот

Секоја година година во градот Лејк Ворт на Флорида се одржува овој необичен уличен фестивал. Оваа година…

365те денови на Јане Наумоски

Jане Наумоски a.k.a @mufix наш пријател од мрежите .  -Опиши се Љубител на креативна слобода и изразување….

Фрижидер(ска) уметност

Идеја! Доколку ви е досадно по дома. Пробајте!  

Резба за Гинис

На кинескиот уметник Женг Чунхуи му беа потребни 4 години да ја создаде најголемата скулптура од дрво…

Култниот Blade Runner со 12.000 акварели

Ова може да се опише само со еден збор: Импресивно! Андерс Рамзел го анимира култниот филм Blade…

Метаморфозата на една жена

Мултимедијалната уметница Ема Ален има дарба и вештина за специјални ефекти со шминка. Своето знаење и умешност…

Што ако сите филмови беа…

Ако беа анимирани…. Дали ќе беа култни? Дали ќе беа добитници на многу награди? Дали ќе беа…

Илустрации од Tiago Hoisel

Илустрации од португалскиот уметник  Tiago Hoisel изработени за потребите на разни рекламни кампањи         …

Ситуација на улица

Навидум, обични животни ситуации на сосем обични локации. Но, сепак… Со внимателно мерење и визуелизирање, францускиот уметник…

Сè се движи

Да им се даде движење на статичните објекти е тешко изводлива задача. Но, не и за српскиот…

Фаца или тиква?

Американците си се забавуваа на Halloween (Ноќ на вештерките): облекуваа костими, ги украсуваа домовите со украси во…

Гигантска уметност

На уметникот Хорхе Родригез Герада му беа потребни 30.000 парчиња ситен градежен материјал (летви, клинци), 2.000 тони…

Наместо во галерија, на улица!

Убавината е во окото на гледачот! Секојдневието како подлога за уметнички израз. Добро осмислени и реализирани уметнички…

Пластик Класик

”Пластик Класик” е збирка на репродукции на класичните уметнички дела во која уметничката Џејн Перкинс дава современ…

Човечиња во добро познати улоги

Ги знаете оние пластичните човечиња од Playmobil? Е, баш со нив, Ричард Унглик создава сцени или поточно…

Фасцинирана од светлината

”Светлина. Фасцинирана сум од светлината и нејзината игра. Сакам да ги доловам миговите од секојдневието кои не…