слики

Графити, уметност од улицата

Графитите претставуваат слики и знаци кои се сликаат или нанесуваат на јавни површини. Некои графитите се сметаат…

Честитки од Grumpy cat

  Неколку честитки од познатиот “мрчатор” на социјалните мрежи Grumpy cat  

Култниот Blade Runner со 12.000 акварели

Ова може да се опише само со еден збор: Импресивно! Андерс Рамзел го анимира култниот филм Blade…

Познати непознати сликари

Сте чуле за нив и сте виделе дела на Рембрант, Пикасо, Полок, Моне, Мане… Ама, дали знаевте…

Детската фантазија го црта животот

”Зачувајте ги цртежи од вашето дете. Кога ќе стане детето човек, шкртките ќе му го згреат срцето,…

Надреалната Фрида Кало, Бомба со панделка

Frida Kahlo de Rivera (6.7.1907–13.7.1954, Magdalena Carmen Frieda Kahlo y Calderón), Мексиканска сликарка, родена во Којакан. Најпозната е по…

Дневна доза 10.05.2013

Дојде петок, радосен сам по себе, а ова ќе му дојде некако екстра [fap_default_playlist id=”378″]

Реалноста на Tim O’Brien

Што имаат заедничко боксот и уметноста? Очигледно многу нешта. Тоа најдобро го знае Тим О’Брајен. Роден е…

Дневна доза 08.05.2013

Дозволете да се погрижиме за Вашето денешно расположение

Art Mira

Мира Митрова е роденa 1983 година во Неготино, Република Македонија. Таа дипломира (графика и графички дизајн) на…

Дневна доза 07.05.2013

За да почне пост-празничната работна недела!  

Дневна доза 03.05.2013

Дневна доза за Ваше расположение

Инстаграм – Фалбограм

Млад, надарен дечко , со два стана во Скопје, викендица во Маврово, вила во Охрид, поседува БМВ…

Дневна доза 02.05.2013

Ново продолжение за Ваше расположение!

Дневна доза 01.05.2013

За почеток на денот,на месецот,да се насмееме. Среќен празник

Дневна доза 30.04.2013

За Ваше денешно расположение ги одбравме следниве фотографии

Дневна доза 29.04.2013

Почеток на работна недела, но ние сме тука за да ви го олесниме тоа.Уживајте

Дневна доза 26.04.2013

Петочки избор на сликички за Ваше расположение