природа

Кога ветрот ги мрси и коси крошните

Интересната природна појава и необичната форма на дрвјата, на падините на Слоуп Поинт, Нов Зеланд, се должи…

Есенска експлозија на бои

  Есента е втора пролет, кога секој лист е цвет! -Албер Ками Величествената природа е во своето…

Совршен баланс на природата и живеењето

Живееме во доба кога свеста за заштита на околината е на највисоко ниво. Сè почеста е употребата…

”Фатена” убавина

Природата како најголема инспирација и главен ”виновник” за прекрасните пејсажи на германскиот уметник  Kilian Schoenberger. Исланд, Шкотска,…

Виножото од есенски лисја

И додека есента е во полн сјај, собравме неколку фотографии на есенски лисја кои благодарение на есенските…