парк

Кога ветрот ги мрси и коси крошните

Интересната природна појава и необичната форма на дрвјата, на падините на Слоуп Поинт, Нов Зеланд, се должи…

Нереално реални пејсажи

Прекрасни и по малку морничави, налик на убавината и морничавоста на “Game of Thrones”. Пејсажите изгледаат нереално, како…

Парк-шумата од бамбуси во Сагано

Сагано Парк-Шумата од Бамбуси се наоѓа во Арашијама на периферијата на Кјото. Претставува едно од природните убавини…

Takinocho Shibazakura, Парк за романтични прошетки

Дали сте во потрага по најромантичното место на кое сакате да ја однесете саканата личност? Takinocho Shibazakura…

Квадрат Парк

Не ви е потребна акција ”Засади дрво” а, ниту немањето простор не го оправдува немањето зеленило. Ако…