земја

Планета Земја: Најљубезната домаќинка

Нашата планета.Зелена. Сина. Прекрасна. Најубавото место за живеење во целата галаксија. Погледнете ги фотографиите од оваа убавица….

20 неверојатни места на планетата

  Планина РОРАИМА, Венецуела       ТОСКАНА, Италија       Дождовна шума ХОХ, Олимписки Национален…

Нереално реални пејсажи

Прекрасни и по малку морничави, налик на убавината и морничавоста на “Game of Thrones”. Пејсажите изгледаат нереално, како…

Гигантска уметност

На уметникот Хорхе Родригез Герада му беа потребни 30.000 парчиња ситен градежен материјал (летви, клинци), 2.000 тони…

Боровинката во Млечниот Пат

Нашата планета. Зелена. Сина. Прекрасна. Погледнете ги фотографиите од оваа убавица, боровинката во Млечниот пат. И секогаш…

Најдобри сателитски снимки за 2012

Пред вас се неколку снимки од разни делови од светот направени од неколку сателити што орбитираат околу…