здравје

Знаете ли што е ова??

 Знаете ли што е ова? Одговорот сигурно ќе ве изненади              …

Теорија на забава

Скриената камера има пред сè намера да нè забави и насмее. Но, Швеѓаните се досетиле на нешто…

Необичен совет за борба со мрсна и нечиста кожа

Ако имате проблеми со мрсната кожа или со акните (иако пубертетските денови се одамна поминати), пробајте да…

Засладете се со калинка, ама претходно научете како да ја исчистите

Едно од есенските богатства е секако калинката. Ова здраво овошје со прекрасна боја и мирис е полно…

А, што ако не спиеме?

Ви се случило  вам, сигурно, да поминете барем една ноќ без сон. Или повеќе? Но, дали сте…

Како всушност изгледаат 200 Калории?

Секој вид храна содржи калории. Некоја повеќе, некоја помалку… Како всушност изгледа количината на калории прикажана на…

Диети за слабеење – мода, потреба, нужно зло?

Одговорот веројатно зависи од тоа кој како ги разбира или толкува. Наспроти општо прифатеното и до крај погрешното…

Лековити билки: Ајдучка трева

Ајдучката трева е повеќегодишно растение со цврсто стебло покриено со влакненца. Расте до височина од 50 сантиметри….

Холистички пристап или…

Холистичкиот пристап во класичната медицина или како специјализациите ја “расипаа” медицината Според речникот, под поимот “ холистички…

Лековити билки: Анасон

Ако ве боли мешето,  напијте се една струмичка Мастика….Анасон! Анасонот (Pimpinella anisum) е едногодишна билка, која расте…

Лековити билки: Босилок

Босилок (Ocimum basilicum) е едногодишна билка. Расте во височина од 30 до 40 сантиметри . Листовите имаат…

Лековити билки: Коприва

Коприва (Urtica dioica) е една од најкорисните лековити билки. Расте до височина од 150 сантиметри . Листовите…

Лековити билки: Жалфија

ЖАЛФИЈА – Salvia officinalis Повеќегодишна разгранета билка, висока 50-90 сантиметри. Стеблото и е дрвенесто, листовите се сребрено-зелени,…

Пеперутки и други нешта

“Докторе…срцето ми зачука силно, мислев низ грло ќе ми излезе и одеднаш престана… Добив срцебиење, гледав како…

Аткинсова диета

  Роберт Аткинс е американски кардиолог и нутриционист. Оваа диета за прв пат е публикувана уште во…

Доктор или пријател?

Голем дел од ”обичниот свет” едноставно копнее да има доктор пријател. Не е важно дали е општ…

Лековити билки: Маточина

МАТОЧИНА , пчелник, лимон трева (Melissa officinalis L.) Лекарско име: Folia Melissae Расте во градините , како полудива…