дизајн

Забавно пиење чај

Не мора да го пиете точно во 5 часот попладне, не мора да се правите ”Енглези”, топлото…

Куќа со мирис на море и лимони

Во Тарагона, Шпанија, покрај морскиот брег, во овоштарникот со миризливи лимони се издига прекрасна бела куќа. Со…

Женски соби

Престојуваат во нив, учат, сонуваат. Тука се скриени сите младешки желби, тука се исплакани сите солзи по…

Шведска 2014: 10 квадрати зa студент

Тим на архитекти од Студио Tengbom дизајнираше стан за студенти што е прифатлив, еколошки подобен и функционален…

Ајде да си играме со тапи!

Купувате играчки, скапи и интересни? А, вашето дете си игра со пластично шише или обично дрвено стапче?…

Рајот на ”воркохолиците”!

Воркохолици од сите земји обединете се! И уживајте работејќи во најубавите канцеларии што ги има по светов!…

Сол и бибер…секогаш заедно!

Нема ручек без овие основни зачини а, нема ни поставена маса без прибор за сол и бибер….

Ајде да пловиме на кино!

Тајланд. Карпест брег на Јао Нои. Островот Куду. Кино Архипелаго, кино кое плови. Прекрасното опкружување нуди навистина…

Дизајн-филозофијата на Apple објаснета во прекрасно видео

”Што сакаме луѓето да почуствуваат?” Тоа е првото прашање што си го поставуваат во Apple кога почнуваат…

Еко канцеларија: Диши длабоко и работи во ”зелено”!

Асфалтот, бетонот, металот го окупираа светот. Се помалку има зелени површини, белите дробови на планетата, за жал,…

Сурфер да бидам, сурферска куќа да имам…

Што убаво би било да си сурфер, па да си ги кротиш брановите, па да си имаш…

Успешна работа во убаво дизајниран простор

Деловни простории, канцеларии, работни маси или биро во домашни услови? Важно е каде работите. И што работите….

Casa del Viento – Куќа на ветрот

“Casa del Viento” излегува од царството на имагинацијата и се претвара во реалност, во едно мирно и…

Bauhaus-влијание во дизајн на храна

Германската школа основана во 1920, Bauhaus, е позната по својот пристап кон дизајнот и влијанието кое го…

Домот вели: Обои ме со сонце!

Како подобро да го осветлите домот ако не со сончевата жолта боја? Боењето на ѕидовите е вистинска…

Необичните торби на КруКру

Рачно изработените торби на  Krukru Studio се вистински хит! Можеби дизајнот е малку чуден избор за торба…

Шарената колиба во Vaňov

До куќата тешко се доаѓа. Лоцирана е на стрмнината над селото. Градината е свртена на североисток.Но, затоа,…

Современ дизајн за палата од дрво

Главна одлика на дизајнот и планирањето на овој прекрасен дом на италијанското семејство во Тренто се структурата,…