графити

Графити, уметност од улицата

Графитите претставуваат слики и знаци кои се сликаат или нанесуваат на јавни површини. Некои графитите се сметаат…

Уметност на асфалтот

Секоја година година во градот Лејк Ворт на Флорида се одржува овој необичен уличен фестивал. Оваа година…

Графити

Графити кои ги красат улиците , а се инспирирани од видео игри!  

Сè се движи

Да им се даде движење на статичните објекти е тешко изводлива задача. Но, не и за српскиот…

Децата од улиците на Алис

Алис Пасквини е визуелен уметник од Русија која работи како илустратор и сликар во Рим. Оваа млада…

Bart Smeets – Мурали или графити?

Bart Smeet или попознат под псевдонимот  Smates е уметник во категоријата улична уметност . Познат е затоа што…

Обои ме! Улична уметност

Дајте му нов живот на сивилото во својот крај, темните улички , еднобразноста ! Со малку боја…