Фотографијата го ”заробува” моментот. А, моментот кога биле снимени овие фотографии сигурно бил обоен. За разлика од тогашните фотоапарати. Затоа пак, денес, со помош на современата технологија, во можност сме навистина да го доживееме тој момент, во вистинско светло. И боја.

 

a1

Сираче со играчка, Лондон 1945

 

a2

Автомобилска незгода, Вашингтон 1921

 

a3

Алберт Ајнштајн, Насау, Лонг Ајленд, Њујорк, 1939

 

a4

Одри Хепберн

 

a5

Елизабет Тејлор, 1956

 

a6

Хинденберг, 6 Мај 1937

 

a7

Никола Тесла, 1893

 

a8

Нешвил, Тенеси за време на Граѓанската војна, 1864

 

a9

 Јапонски Стрелци, 1860

 

a10

Марк Твен, 1900

 

a11

Чарли Чаплин на 27-годишна возраст, 1916

 

Ginka Ristova

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...

View all posts