Британската уметничка Karen Caldicott изработува скулптури од глина на познати личности од шоу бизнисот, политиката и секојдневниот живот. Многу од нејзините дела се направени по порачка за потребите на рекламните кампањи на многу компании. Скулптурите извајани во глина на актуелните политичари, музичари, актери и спортисти излегуваат од атељето на Калдикот и го наоѓаат своето место во многу домови, деловни простории и на полиците кај колекционерите.  

 

 

web.gaddafia.jpg.w560h747 mick.new.small2.jpg.w560h744 trump.finalweb.jpg.w560h661

Karen-Caldicott-Jim-Jarmusch5

spongeweb simpsons.all.new

Ginka Ristova

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...

View all posts