GoldenBrown е една од најпрепознатливите песни на new wave составот Stanglers. Издадена е уште далечната 1981 година. Текстот е доста контроверзен и според авторите се однесува на различни работи ,сепак пресудете сами.

Golden Brown

Golden brown texture like sun
Lays me down with my might she runs
Throughout the night
No need to fight
Never a frown with golden brown

Every time just like the last
On her ship tied to the mast
To distant lands
Takes both my hands
Never a frown with golden brown

Golden brown finer temptress
Through the ages she’s heading west
From far away
Stays for a day
Never a frown with golden brown

Never a frown
With golden brown
Never a frown
With golden brown

За да не се чудите зошто две видеа од песната ставивме во написот, мало објаснување: Авторите на Блог Магазинот мноооооогу си ја сакаат песната, толку многу за да еден од нив си ја има за аларм(будилник) веќе 4 години 😉

Ginka Ristova

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...

View all posts