Category - ЖИВОТ

g-eating-the-planet

Храна во исчезнување

Климатските промени, ненавремената адаптацијата на земјоделците на надворешните температури, порастот и нерамномерната распределеност на светската...

8572749083_899e105a09_z

Цветници

Исус влегува во Ерусалим…Илјадници со палмини гранчиња и цвеќиња го поздравуваат скромниот лик кој на магаренце влегува низ портите на светиот...

kafe

Kopi Luwak-Кафе

Kopi luwak или Кафе од Цибетка се произведува од зрна кои се изедени од Азиска Цибетка и исфрлени преку измет  . Оригиналниот метод е со собирање на...