ВИНОПЕДИЈА

Паметен држач за вино

Zebag е ”паметен” држач за вино кој истовремено е и торба во која може да носите 6…

Вински бои: Бели вина

Бојата на виното може да варира во зависност од неколку фактори и тоа старост, концентрација и начин…

Винска АЗБУКА

Аерација. Процес на изложување на виното на воздух, се со цел да би се осетиле најдобрите ароми….

Вински зони во ЕУ

Винските зони на ЕУ преставува механизам за спроведување на европските вински регулативи, кои се однесуваат на одредени…

Винопедија: Вино и Мирис и Вкус

Велат дека виното треба да се дооживее со сите сетила. Треба да ги надразни непцата и да…

Винопедија: Чаши за вино

Љубители на виното или вистински познавачи? Не е важно во која категорија спаѓате, се додека ги знаете…

Винопедија: Декантирање

Процесот на преточување на виното од оригиналното шише, се нарекува декантирање. Декантирањето се врши во специјални садови…