ВИНО

Вински гаџети

Држачи, отварачи и разно-разни гаџети за вашата винска колекција.  

Паметен држач за вино

Zebag е ”паметен” држач за вино кој истовремено е и торба во која може…

Вински бои: Бели вина

Бојата на виното може да варира во зависност од неколку фактори и тоа старост,…

Летно освежување: ”Бунар” со бело вино

Бунар, освежителниот пијалок (коктел) од бело вино може да го подготвувате во текот на…

Винска сорта: Riesling

Рајнскиот  ризлинг е многу стара  винска сорта која потекнува од Германија од долината на…

Винска сорта: Sauvignon blanc

Белиот Совињон е сорта на бело грозје по потекло од Франција, оваа сорта е…

Винска АЗБУКА

Аерација. Процес на изложување на виното на воздух, се со цел да би се…

Вински зони во ЕУ

Винските зони на ЕУ преставува механизам за спроведување на европските вински регулативи, кои се…

Винарија БОВИН Неготино

Винаријата Бовин е основана во 1998 год. од браќата Кирил и Ѓорѓи Богевски и…

Винска сорта: Кратошија

Кратошија е една од најпознатите сорти на црно грозје во Македонија. Кратошијата по потекло…

Винопедија: Вино и Мирис и Вкус

Велат дека виното треба да се дооживее со сите сетила. Треба да ги надразни…

Винопедија: Чаши за вино

Љубители на виното или вистински познавачи? Не е важно во која категорија спаѓате, се…

Винопедија: Декантирање

Процесот на преточување на виното од оригиналното шише, се нарекува декантирање. Декантирањето се врши…