УМЕТНОСТ

Уметноста го освои Тајмс Сквер: Њујорк обоен со сликите на Лео

”Art Takes Times Square”. Под ова мото на Тајмс Сквер, во организација на www.see.me се одржа…

“Will You?”…И во добро и во најдобро!

Фотографите Елена Фиданска, Ирена Мила и Дејан Бошковски веќе две години работат на проект…

Пази, кршливо!

Сигурно кога бевте мали, мајка ви ве опоменуваше да пазите на кршливите стаклени украси….

Слатка куќичка…буквално!

Уметникот Вилијам Ламсон си направи буквално слатка куќичка. Куќичката на ридот со прекрасен поглед…

Бајка на дланка

Русинката Светлана Колосова, музичар и уметник,  не користи платно за своите слики. Користи нешто…

Кули од Песок и Нерви

Што се прави на плажа? Се сончаш, се капеш, си уживаш… За оние поталентираните…

Мали, помали…минијатурни залачиња!

Ако држите диета ова би била идеалната големина на оброкот 🙂 А, ако сте…

Bart Smeets – Мурали или графити?

Bart Smeet или попознат под псевдонимот  Smates е уметник во категоријата улична уметност . Познат…

Ed Fairburn: Географска Уметност

Историјата ја пишуваат победниците. А, географијата? Па, законите на мајка Природа и Ед Фербурн….

Надреалната Фрида Кало, Бомба со панделка

Frida Kahlo de Rivera (6.7.1907–13.7.1954, Magdalena Carmen Frieda Kahlo y Calderón), Мексиканска сликарка, родена во Којакан….

Поп-арт на Поп културата

Поп Арт е уметност на поп(уларната) култура. Ова визуелно движење се создаде како одговор…

Мали-големи уметници: Лео Стевановиќ

Кажете Здраво и Браво за Лео Стевановиќ! Лео е 7-годишно дете од Неготино кое…

Реалноста на Тони Попов – @farbanius

Верувам дека човекот создава затоа што и самиот е создаден. Имам 37 години. Роден…

Anka Zhuravleva – дисторзија и надреалност

Добредојдовте во светот на надреалното, во светот на Дисторзирана Гравитација, фотографски проект на Анка…

Обои ме! Улична уметност

Дајте му нов живот на сивилото во својот крај, темните улички , еднобразноста !…

Тајниот живот на супер хероините

О да, не ги двоиме машките од женските. Иако се работи и за супер…

Тајниот живот на супер хероите

И супер хероите се луѓе. М, што? Добро, не се, ама се нивна персонификација…

Ноќните пејсажи на Martin Stavars

Martin Stavars е роден во 1981 година во Ченстохова, Полска. Тој студирал економија, компјутерски…