УМЕТНОСТ

Пластик Класик

”Пластик Класик” е збирка на репродукции на класичните уметнички дела во која уметничката Џејн…

Човечиња во добро познати улоги

Ги знаете оние пластичните човечиња од Playmobil? Е, баш со нив, Ричард Унглик создава…

Хартијата ”трпи” сè!

Дмитро и Јулија (Dmytro and Iuliia – DreamPapercut) се млади уметници кои со сечење и…

Кога лисјата ќе паднат…

Велат дека за уметност треба талент и инспирација. Есенските бои на паднатите листови се…

Познати непознати сликари

Сте чуле за нив и сте виделе дела на Рембрант, Пикасо, Полок, Моне, Мане……

Цртачот со тапија – Giuseppe Cristiano

Џузепе Кристијано. Порано пишуваше и црташе сценарија за рекламни агенции, црташе стрипови и илустрации….

Уметност, од рака на рака

Што се можете да направите со рацете? А, НА рацете? Овие body-art дела се…

Прекрасни филмски моменти

Ги гледавме филмовите, некои ни се допаднаа, некои не. Но, овие моменти секако дека…

Децата од улиците на Алис

Алис Пасквини е визуелен уметник од Русија која работи како илустратор и сликар во…

Federico Mauro – Очила

 Federico Mauro е италијански мултимедијален уметник роден 1980 ,кој се занимава со уметност од…

Ирена Мила – улици во боја

Секогаш со патничка торба зад себе, трагам, кај ќе застанам не знам. Мајка, биолог,…

Илустрациите на Vince Low

Vince Low е  малезиски уметник- илустратор. Тој со грубо скицирање прави прекрасни скици на…

Симпсонизација

Симпсонизација е она што го работи белгискиот уметник Adrien Noterdaem кој се појавува под псевдонимот…

Доберманот-Jean Baptiste Vendamme

Доберманот- е псевдонимот зад кој се крие францускиот уметник Jean Baptiste Vendamme    

Принтови на филмски теми – Joshua Budich

Joshua Budich-Bachelor of Fine Arts на Унверзитетот во Балтимор Мериленд се занимава по принтови,…

Anthony Howe – Кинетичка уметност

Anthony Howe е американски уметник, кој 17 години создава кинетички скулптури. Неговите скулптури се…

Ceci Quintero – Векторска уметност

 Векторската уметност  на младата мексиканска уметничка Ceci Quintero    \  

Детската фантазија го црта животот

”Зачувајте ги цртежи од вашето дете. Кога ќе стане детето човек, шкртките ќе му…