УМЕТНОСТ

Seb Jarnot – Илустрации

Seb Jarnot е роден 1970 год. покрај брегот на Лоара. Студирал визуелни комуникации и…

Графити, уметност од улицата

Графитите претставуваат слики и знаци кои се сликаат или нанесуваат на јавни површини. Некои…

Девојките од G.O.T

Game of trones G.O.T  моментално е голем светски хит. Дел од успехот на серијата…

Уметност на асфалтот

Секоја година година во градот Лејк Ворт на Флорида се одржува овој необичен уличен…

Резба за Гинис

На кинескиот уметник Женг Чунхуи му беа потребни 4 години да ја создаде најголемата…

Култниот Blade Runner со 12.000 акварели

Ова може да се опише само со еден збор: Импресивно! Андерс Рамзел го анимира…

Дарина во потрошувачкиот свет

Daryna Kossar, дизајнерка и фотографка од Киев, наместо да појадува и да се шминка,…

Метаморфозата на една жена

Мултимедијалната уметница Ема Ален има дарба и вештина за специјални ефекти со шминка. Своето…

Илустрации од Tiago Hoisel

Илустрации од португалскиот уметник  Tiago Hoisel изработени за потребите на разни рекламни кампањи   …

Ситуација на улица

Навидум, обични животни ситуации на сосем обични локации. Но, сепак… Со внимателно мерење и…

Илустриран ”Гавран”

Може ли да се наслика лудилото? Може ли да се долови чуството на темнина,…

Фаца или тиква?

Американците си се забавуваа на Halloween (Ноќ на вештерките): облекуваа костими, ги украсуваа домовите…

Со едноставност до оригиналност

Оригинални илустрации како комбинација на предмети од секојдневието со неколку едноставни цртежи. Нотес, грозд,…

Гигантска уметност

На уметникот Хорхе Родригез Герада му беа потребни 30.000 парчиња ситен градежен материјал (летви,…

Наместо во галерија, на улица!

Убавината е во окото на гледачот! Секојдневието како подлога за уметнички израз. Добро осмислени…

Супер девојките на Стенли Лау

Илустрациите на Стенли Лау имаат силна естетика, визуелен флуид и се прекрасна мешавина на…

Кога ќе се спојат бојата и телото – Фестивал!

На Вуртерзе (Wörthersee), алпско езеро на југот на Австрија во покраината Корушка по трет…