ТЕХНОЛОГИЈА

Американците и мускулите…на автомобилите

Што е тоа што се буди во просечниот американец кога станува збор за автомобилите?…

Гаџети за по дома и по надвор

Ставете мед од пилето. Понесете си light-saber кога врне. Извадете си ги штиклите од…

iPad јаболкова уметност

Јаболкото како вечна инспирација? Да видиме… Адам и Ева. Се шетаат низ Еденската Градина….

Забавно и поучно: Случајни откритија

Како што обично бидува, случајните откритија, случајно се случуваат 🙂 На ум едно, на…

Tesla Model S, Првата целосно електрична лимузина во светот

Научниците го лансираа првиот ”вселенски” седан. И да, електричен е. Elon Musk (роден на…

Гаџетчиња за дечиња

Деновите на зелените прасенца им се одбројани. Ги оддува овој Angry birds Лебдечки RC…

CAT B15 – Супер отпорен мобилен телефон

CAT B15 е првиот андроид на компанијата која претежно се занимава со производство на…

Ексклузивно: JAGUAR F-TYPE

Ова е првиот класичен двосед на Jaguar по легендарниот E-type кој се смета за…

Енергетски ефикасни објекти

Најновите трендови во градежништвото тежат кон енергетски ефикасни објекти. Zero-energy building, позната и како…

Гаџети – малите нешта за важните работи

Гаџети (англ. Gadgets) се мали предмети кои извршуваат одредена функција. Обично се технолошки апарати…

Автомобили: Ferrari FF 2012

Ferrari FF ( FF -for four  FF-4WD ) Прво Ферари со погон на сите…