ТЕХНОЛОГИЈА

Уметност по Фибоначи

Уметникот Jack Storms употребувајќи стакло и Фибоначиевата низа создава уметнички дела. Еве го резултатот  …

Plymouth XNR: Убавицата од 1960 конечно на асфалтот

Дизајнот на Virgil Exner Sr. од 1960 за Plymouth XNR концептуалниот автомобил се базира…

”Ново” сонце ги грее норвежаните

Жителите на норвешкиот град Рјукан во областа Телемарк, за прв пат во ова време…

Роденденска симфонија на седумте генерации Porsche 911

За впечатлива прослава на 50-годишнината на Porsche 911, германскиот производител на овие автомобили направи…

Супер зум за вашиот мобилен телефон!

Ваков телефон, онаков телефон… Па овој имал волку пиксели, та оној имал онаков зум….

Ајде да си играме со тапи!

Купувате играчки, скапи и интересни? А, вашето дете си игра со пластично шише или…

Ај, честито Apple џиџо*!

*Џиџо- Ново,на народски, детски јазик Дојде 18-ти. И пројде. Новиот iOS7  е достапен за…

Склопи, расклопи и вози!

Едноставно, брзо и чисто. Во само неколку потези може да го склопите велосипедот и…

Автомобилска еволуција

  Човекот отсекогаш тежнеел нештата да ги усоврши,направи поубави, покорисни…по негов вкус. Така е…

Дизајн-филозофијата на Apple објаснета во прекрасно видео

”Што сакаме луѓето да почуствуваат?” Тоа е првото прашање што си го поставуваат во…

Успешна работа во убаво дизајниран простор

Деловни простории, канцеларии, работни маси или биро во домашни услови? Важно е каде работите….

Casa del Viento – Куќа на ветрот

“Casa del Viento” излегува од царството на имагинацијата и се претвара во реалност, во…

Кој ако не Ferrari: Возило од 10 милиони евра

Почнувајќи од 1929, секоја година на езерото Комо во северна Италија се одржува конкурс…

Првото Јаболко

Apple I, произведен 1975-76 година е првиот компјутер на фирмата Apple Computers и еден од…

Шарената колиба во Vaňov

До куќата тешко се доаѓа. Лоцирана е на стрмнината над селото. Градината е свртена…

Современ дизајн за палата од дрво

Главна одлика на дизајнот и планирањето на овој прекрасен дом на италијанското семејство во…

Lamborghini Egoista – Визија за следните 50 години

По повод 50-те години на Lamborghini , дизајнерот Валтер да Силва го претстави моделот…

Реновирајте! Современ дизајн со многу светлина

Пролетта е идеално време за отпочнување со нови градби или пак со реновирање на…