ПАТУВАЊА

Парк-шумата од бамбуси во Сагано

Сагано Парк-Шумата од Бамбуси се наоѓа во Арашијама на периферијата на Кјото. Претставува едно…

Исланд не сака во ЕУ, ама ние сакаме во Исланд!

Иако го носи името Исланд (Iceland,  земја на мразот) сепак островот не е, како…

Како од бајка: Најубавите Европски замоци

Прекрасни зданија со импресивна архитектура, беспрекорно уредени паркови и  непроценливо богатство на уметнички слики,…

Е, ова е Шангај!

Неверојатно патување низ Шангај, различен и ексцентричен, дом на 23 милиони луѓе.  Доживејте ја…

Боровинката во Млечниот Пат

Нашата планета. Зелена. Сина. Прекрасна. Погледнете ги фотографиите од оваа убавица, боровинката во Млечниот…

Дестинации од соништата

Сонце. Лето. Идеално време за одмор. Некој ќе ги погледне овие фотографии и ќе…

Туристички зезалици

Сите сме биле на туристичко патување, сме ги фотографирале знаменитостите а и нас самите…

Нашиот прекрасен свет низ фотографии

Убавината на светот. Секој камен, секоја планина, секоја долина. Секое битие… Понекогаш забораваме во…

Ноќните пејсажи на Martin Stavars

Martin Stavars е роден во 1981 година во Ченстохова, Полска. Тој студирал економија, компјутерски…

Тоскана низ објективот на Andreas Bobanac

Тоскана и мирисот на полињата со лаванда. Тоскана и вкусот на зрелите гроздови. Тоскана…

Најубавите цркви во светот

Во христијанската религија, црквата е здание чија примарна дејност е да овозможи место каде…

Амстердам во портокалово

Прославата по повод крунисувањето на новиот крал на Холандија Willem-Alexander беше одбележана по улиците на…

Ирска, Зелениот остров

Зелениот остров. Ирска е третиот по ред најголем остров во Европа. Таа има 6.4…

Големиот кинески ѕид

Кинескиот ѕид е најголемата градба на светот. Се протега од степите на средна Азија…

Студентски: Lux et veritas!

Сите посакуваме да ги искусиме студентските денови . Секој од нас потајно се надева…

Кинески градини. Дали е ова Рајот?

Доживејте ги прекрасните кинески градини. Со неверојатна прецизност и во дослух со природата преку…