МУЛТИМЕДИЈА

Д`Далтонс -1001-ви

Одлична песна на Д`Далтонс од далечната 1996 година…

Рах Тројка

Piano Concerto No. 3 in D minor е дело компонирано од  Sergei Rachmaninoff 1909 , или…

Разговор без смисол – Архангел

РАЗГОВОР БЕЗ СМИСОЛ Било кој и било што може да те замени, но нема…

Бастион – Емил врати се

Во екот на југословенскиот и светски електро-поп. ниту Скопје не остана покусо. Беше формирана…

EXIC – So many loves

Македонска музика? О, да! EXIC, 1999, Горан Станковиќ, Димитар Петров, Сеад Хаџиќ, Кире Најдовски,…

Каде бегаш – String Forces

String Forces е македонска музичка група формирана во 1995 година во Скопје. Оттогаш имаат…

Сепак истата состојба-Падот на Византија

Падот на Византија е  македонска рок  група која настанала во 1983-та година. Формирана од Горан Трајковски – вокали, Зоран…

Über Makedonische – Архангел

Започнуваме серија, во која ќе ги споменеме сите Македонски рок песни кои оставија печат,…

Your Ghost – Песната која ќе ве растажи

Песна за љубовта, за болката, за она што е изгубено и што ќе недостасува…секогаш! …

Nirvana-Smells like teen spirit

Песната која го смени светот. Песната која му донесе огромна слава. За жал, славата…

Љубов во Black – Pearl Jam

Една од најубавите љубовни песни…ever! Black Hey, oh Sheets of empty canvas Untouched sheets…

Дарко Рундек, рок-поет

Овие простори дадоа многу големи рок-поети, Дарко е еден од нив. Ова е избор…

NICO: Сечија и Ничија

Прекрасна! Сечија муза, за на крај да остане сама и ничија!  

Dexys Midnight Runners-Come On Eileen

Беше група со еден хит кој остана…Dexys Midnight Runners…..Come On Eileen…. Ја забрзаа Американците!…

Rage Against the Machine-Музика за протести!!!

Формирани по немирните 80ти во Лос Ангелес од страна на Zack de la Rocha, Tim Commerford, Tom…

Shostakovich – Дали сте за еден џез валцер?

Свита за Џез оркестар број 2 (Suite for Jazz Orchestra No. 2)  од Дмитри…

Robots – Я твой слуга-Я твой работник

Денес чекориме во дигиталната ера! Пред 35 години The Robots или оригинално  Die Roboter беше издаден…

Sex pistols: Лошотилок со педигре

Во почетокот на 70-тите Лондон, а посебно неговите предградија не беа баш пријатно место…