ЛИТЕРАТУРА

Илустриран ”Гавран”

Може ли да се наслика лудилото? Може ли да се долови чуството на темнина,…

Книга или филм?

Книгата е подобра….Не,не, филмот беше добар…Ама пак, книгата не ја разбрав а, филмот беше…

Англиски во 10 оброци

За учениците заврши школската година, но тоа не значи дека треба да завршат сите…

За сите наши ИСКРИ

ЗА ИСКРА… Искра Донева е една од нас, блогер, поет, книжевник и вљубеник во…

Русија на Путин: Записи од опачината на светот

Русија на Путин: Записи од опачината на светот Публицистичко дело на новинарот Борис Камчев…

Спој на младоста и искуството Лешоски и Ориѓански

Поезијата на Дарко Лешоски со музичка позадина од Златко Ориѓански. Музиката на Златко Ориѓански…

Кафка: Љубов во Осминки

Франц Кафка (3.7.1983 Прага-3.6.1924 Виена) е еден од водечките писатели на 20-иот век. Најголемиот дел од неговите…

Albert Camus според The Cure

Кога The Cure во 1980 го издадоа албумот Boys Don’t CryWhen имаа полни раце…

Дарко Лешоски – Поетот кој е среќен во обични денови

Се викам Дарко од Вевчани сум. Пола живот ми е во Вевчани. Пола во…

Cool Држачи за книги

Постојаниот пад на продажбата на книги во книжарниците наспрам војните на електронските издавачи на…

Литературни тривијалности

ОК. Ги имате прочитано книгите (или тоа наскоро ќе го сторите) но, дали знаевте…