Category - ХРАНА

Naslovna

Палачинки ”универзале”

За ”добро утро”, за десерт, за ”нешто блачко ми се јаде”, за универзална консумација! И додека сите се караат од која земја, точно, водат потекло...

krofni nasl4

Денот на Крофните

Некаде се прославува Националниот Ден на Крофните. Тоа е поводот за овој напис. Не, дека ни треба повод за јадење крофни, но сепак! Секој ден е добар...

salatacover

Време е за салата!

Пролетта е во полн сјај! Ако по нешто може да се суди тоа е изобилството на млади пролентетни зеленчуци и овошја. Дајте му малку одмор на вашиот...