ГРАДИНА

Кога ветрот ги мрси и коси крошните

Интересната природна појава и необичната форма на дрвјата, на падините на Слоуп Поинт, Нов…

Есенска експлозија на бои

  Есента е втора пролет, кога секој лист е цвет! -Албер Ками Величествената природа…

Виножото од есенски лисја

И додека есента е во полн сјај, собравме неколку фотографии на есенски лисја кои…

Парк-шумата од бамбуси во Сагано

Сагано Парк-Шумата од Бамбуси се наоѓа во Арашијама на периферијата на Кјото. Претставува едно…

Takinocho Shibazakura, Парк за романтични прошетки

Дали сте во потрага по најромантичното место на кое сакате да ја однесете саканата…

Букет полн пролет

Внесете ја пролетта во вашите домови. Изобилството на цветови и бои како и адекватните вазни…

Квадрат Парк

Не ви е потребна акција ”Засади дрво” а, ниту немањето простор не го оправдува…

Цветници

Исус влегува во Ерусалим…Илјадници со палмини гранчиња и цвеќиња го поздравуваат скромниот лик кој…

Неговото величество дрвото

Пред Вас се дваесет фотографии од различни дрва кои растат ширум светот. Се надеваме…

Нејзиното пролетно височество Марула

Мислите дека знаете се за марулата? Проверете: Марулата ја има во разни облици, крцкава…

Велигденско дрво

Интересна идеја за украсување на дрвото во вашиот двор. Потребни ви се мноооогу јајца!…

Кинески градини. Дали е ова Рајот?

Доживејте ги прекрасните кинески градини. Со неверојатна прецизност и во дослух со природата преку…