ГАЏЕТИ

Забавно пиење чај

Не мора да го пиете точно во 5 часот попладне, не мора да се…

Животот некогаш ”фатен” со првиот фотоапарат

Кодак Бр.1 камерата на Џорџ Истман, првиот фотоапарат за широка потрошувачка беше претставен во…

Пиши, пиши пенкалце, напиши ми СЕ!

Дизајнерот Ендрју Гарднер создаде модуларно пенкало од 12 неодимиумски магнети кои може да се…

Вински гаџети

Држачи, отварачи и разно-разни гаџети за вашата винска колекција.  

Гаџетчиња за по дома 2/2

Интересни производи кои покрај тоа што се практични, со сигурност ќе внесат забава во…

Гаџетчиња за по дома 1/2

Интересни производи кои покрај тоа што се практични, со сигурност ќе внесат забава во…

Склопи, расклопи и вози!

Едноставно, брзо и чисто. Во само неколку потези може да го склопите велосипедот и…

Дизајн-филозофијата на Apple објаснета во прекрасно видео

”Што сакаме луѓето да почуствуваат?” Тоа е првото прашање што си го поставуваат во…

Гаџетчиња, да ви се најдат!

Ви треба, не ви треба… Додека се одлучите веќе ви се допаднале, па без…

Хипстерски гаџети

Хипстер! Или си или не си! Ама за гаџетчиња прв си! Знеме дека ти,…

Успешна работа во убаво дизајниран простор

Деловни простории, канцеларии, работни маси или биро во домашни услови? Важно е каде работите….

Првото Јаболко

Apple I, произведен 1975-76 година е првиот компјутер на фирмата Apple Computers и еден од…

Гаџети за по дома и по надвор

Ставете мед од пилето. Понесете си light-saber кога врне. Извадете си ги штиклите од…

Lego Star Wars

После 22 години од првиот Star wars филм, компанијата за играчки, Lego одлучи да…

iPad јаболкова уметност

Јаболкото како вечна инспирација? Да видиме… Адам и Ева. Се шетаат низ Еденската Градина….

Гаџетчиња за дечиња

Деновите на зелените прасенца им се одбројани. Ги оддува овој Angry birds Лебдечки RC…

CAT B15 – Супер отпорен мобилен телефон

CAT B15 е првиот андроид на компанијата која претежно се занимава со производство на…

Гаџети – малите нешта за важните работи

Гаџети (англ. Gadgets) се мали предмети кои извршуваат одредена функција. Обично се технолошки апарати…