ФОТОГРАФИЈА

Прекрасни филмски моменти

Ги гледавме филмовите, некои ни се допаднаа, некои не. Но, овие моменти секако дека…

Обоена историја

Фотографијата го ”заробува” моментот. А, моментот кога биле снимени овие фотографии сигурно бил обоен….

Да ја замениме Месечината

Како би изгледала приквечерината доколку ја замениме месечина со некоја планета од нашиот сончев…

Црно белата Англија на Neil Hulme

 Neil Hulme  , англиски фотограф кој претежно работи со црно-бели фотографии   C

Federico Mauro – обувки

Federico Mauro е италијански мултимедијален уметник роден 1980 ,кој се занимава со уметност од…

Букви – Humphry Bogart

  Фотографска азбука (абецеда) е проект на Humphry Bogart, кој низ предмети од домаќинството со…

Ирена Мила – улици во боја

Секогаш со патничка торба зад себе, трагам, кај ќе застанам не знам. Мајка, биолог,…

Michael Magin-Фотографии

 Michael Magin е млад германски фотограф со огромна страст кон сликањето, посебно портрети.

Макро фотографии

Макро фотографии на израелскиот фотограф Дмитриј Јоав. (не се препорачуваат за оние со ентомофобија)…

Gabriel Aguirre – Разоткривање

Францускиот фотограф Габриел Агир е француски со проектот ”Unfolding of the self ” (Разоткривање,…

Модните фотографии на Isa Silva

Isa Silva е португалски фотограф, живее и работи на релација Лондон-Лисабон. Во неговото портфолио…

Jason Lee – И неговите модели

Jason Lee е професионален фотограф. Главна дејност му се портрети и свадби. Тој исто така…

Во пар е најубаво!

 Патуваат, се сакаат, фотографираат, а во меѓувреме твитаат: @ednaivana & @lacialec   Повеќе фотки…

Како на филм – Фотографија Samuel Castan

Не, не се ова секвенци од некој филм. Ова се фотографиите на Samuel Castan….

Тато ме сака мене и јас го сакам тато

Не е потребно посебно славење,  не е потребен посебен ден, затоа што љубовта и…

Романтично патување со воз

Романтичните патувања со воз се се поретки. Носталгијата по едно такво време и емоциите…

Clive Arrows – Мода и Фотографија

Што би била модата без фотографија и како фотографијата би се развивала без модата….

Тоа гледам, тоа сакам, тоа работам! – Цветанка Сачкаровска-Цеце

Цветанка Сачкаровска – Цеце, родена во Скопје 1978. Има завршено студии по Маркетинг но,…