ФОТОГРАФИЈА

Есенска експлозија на бои

  Есента е втора пролет, кога секој лист е цвет! -Албер Ками Величествената природа…

Погледни нагоре!

Во урбаните зданија можете да видите ѕидови, да ѕирнете кон прозорците или балконите на…

”Адреналински” фотографии

За добра фотографија некои поединци одат до екстреми. Снимки од неверојатни висини, места и…

”Фатена” убавина

Природата како најголема инспирација и главен ”виновник” за прекрасните пејсажи на германскиот уметник  Kilian…

Селфи (Selfie) Инфографик

Селфи (Selfie) или Себеслик, Самослик, Автослик, Фото-авто-портрет? За сега, немаме соодветен превод. Но имаме…

Во утробата на Земјата

Ер Ванг Донг (во превод: Втора Кралска Пештера) е огромна пештера која се наоѓа…

Оставете нешто зад себе

Секој од нас сака да остави нешто зад себе. Тоа обично се некои големи…

Неверојатните нешта во вселената

Сте се запрашале ли што сè се крие во огромното пространство на вселената? И…

Најслатките модели на светот

Секој родител му се радува на своето новороденче. Секој сака да има фотографија од…

Виножото од есенски лисја

И додека есента е во полн сјај, собравме неколку фотографии на есенски лисја кои…

Баба сака рок!

Џеј Хајнс од Мелбурн многу сака рок. Очигледно и неговата баба е еден од рок-фановите….

Човечиња во добро познати улоги

Ги знаете оние пластичните човечиња од Playmobil? Е, баш со нив, Ричард Унглик создава…

Животот некогаш ”фатен” со првиот фотоапарат

Кодак Бр.1 камерата на Џорџ Истман, првиот фотоапарат за широка потрошувачка беше претставен во…

Фасцинирана од светлината

”Светлина. Фасцинирана сум од светлината и нејзината игра. Сакам да ги доловам миговите од…

Прекрасни фотографии на деца во прегратката на своите тетовирани родители

Можеби е сеуште невообичаено родителите да имаат тетоважи а, не би требало да е…

Водoпад под вода ???

Прекрасната зелена и сина морска вода во ”слободен пад” на југозападната страна на островот…

Од Њујорк, за Њујорк! Со љубов, Dave Beckerman

Дејвид Бекермен. Фотограф кој живее во Њујорк и фотографира моменти, слики, приказни од метрополата….

Одблизу со пеперутките

Симоне Нол, фотограф од Германија. Снима природа и елементи од природата. Макро фотографиите на…